Néhány szó a pólónyomásról

Mióta létezik pólónyomás ?

A pólónyomás tulajdonképpen a szitanyomás egyik alkalmazási területe, amelynek gyökere évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza. Azonban a póló, mint ruhadarab, jóval később született meg a textilipar, azon belül is a ruhaipar berkeiben, eredetileg az amerikai ruhadarab, a T-shirt, azaz magyarra fordítva T-ing néven elterjedt ruhadarabból alakult ki. Pólónyomás már az 1940-es évektől létezik, ekkor alkalmaztak először a T-ingeken feliratozást katonai jelzések feltüntetésére, majd később, Truman elnökválasztási kampányánál került sor az első "reklám célú" pólónyomás alkalmazására.
 

A pólónyomás kezdetei

Az 1960-as évek jelentették a pólónyomás számára az igazi áttörést, ugyanis ekkor jelentek meg az első, pop együttesek képeivel ellátott pólók és egyéb ruhadarabok, valamint a sport területén is kezdték felfedezni a pólónyomásban rejlő reklámlehetőségeket is a cégek.
 

A pólónyomás elterjedése

A szitanyomás korszerűsödése jelentősen jobb pólónyomási minőséget eredményezett, és egyre olcsóbbá vált, ezáltal egyre többen figyeltek fel erre a területre a kisebb cégek közül is. A reklám célú pólónyomás mellett sokan az üzleti célú, jobban eladható, különféle kedvelt feliratokkal és képekkel ellátott felsők előállítására alkalmazták a pólónyomtatást.
 

Pólónyomás az 1980-as években

Az 1980-as évektől rendkívül fellendült a pólónyomás, mint ruhaipari technológia. A vicces vagy szép, gyerekes vagy felnőttes feliratok, képek, céges emblémák jelentős területet öleltek fel a piacon. A pólónyomás folyamatos, állandóan jelen lévő és állandó igényt kielégítő szolgáltatássá vált.
 

A pólónyomás napjainkban

Manapság nincs olyan bolt, ruházati szaküzlet, amelyikben csak "sima", egyszínű pólókat árusítanának. A pólónyomás a különböző pártok és civil szervezetek, a zenei és sport együttesek, a kereskedelmi cégek számára egyaránt fontosság vált, de napjainkban a céges megbízások mellett az egyedi megrendelők által igénybe vehető, 1-1 darabos pólónyomás is mind jobban terjed.

Ingyenes házhoz szállítás !